/

Idees en decoració per la teva llar

Les caixes de fusta o altrament dits palets,  s’han convertit en un element modern i rústic per moblar els habitatges. Es tracta d’una opció original i atractiva que permet decorar les cases d’una forma molt econòmica i fàcil.

Els palets o les caixes de fusta tan utilitzades des de sempre per al transport i l’emmagatzematge de fruita i altres productes s’han convertit en un recurs de gran utilitat per al disseny i la decoració de la llar. Els aficionats o experts en tasques de bricolatge tenen ara l’oportunitat de convertir els palets en mobles funcionals i decoratius, adaptats a l’estil que més agradi. És una opció original, atractiva i econòmica. A continuació s’exposen algunes idees per fer mobles amb caixes de fusta.

Taules

  • Es pot crear una taula molt original només amb quatre caixes de fusta. Cargolades una sobre l’altra es poden crear taules de cafè a l’estil que més agradi. El buit que queda és molt útil per guardar-hi llibres, revistes o qualsevol altra cosa. Una taula de palet pot servir tant per a l’interior com per a l’exterior d’un habitatge, ja que aquest tipus de material ofereix un aspecte molt senzill i rústic.

Prestatgeria

  • Crear prestatges és ben senzill amb palets o amb caixes de fusta, simplement penjant-ho a la paret. Un espai per posar-hi fotos o altres objectes decoratius. Si es vol fer un pas més, es pot provar d’unir diverses caixes fins a aconseguir prestatges de la mida que es vulgui. Les caixes es poden deixar de color natural o polir-les i pintar-les perquè tinguin un aspecte més atractiu.

Escriptori

  • Si es necessita un escriptori nou a mida i es vol una alternativa als escriptoris convencionals, també es pot fer amb caixes de fusta. Només fa falta un palet, unes potes fortes i una làmina de fusta contraxapada. El resultat serà un escriptori amb un disseny original, fet a mida, i molt econòmic.

Butaques

  • Amb una mica d’imaginació i un coixí, les caixes de fusta poden servir també per crear butaques perfectes per a la sala d’estar.

Sofà

  • Amb palets també es poden fabricar còmodes sofàs. Cal, això sí, prendre les mides per tallar les caixes de fusta i afegir-hi potes d’acer inoxidable per donar estabilitat al sofà. Després, s’hi col·loquen coixins i ja està. Aquest és un disseny molt senzill i econòmic.

Sabater

  • Una possibilitat per tenir les sabates ordenades és ajuntar caixes de fusta i col·locar-les en vertical a la paret. Als espais buits s’hi pot posar el calçat, ja sigui amb les caixes de fusta natural o pintades d’acord amb l’estil decoratiu de l’estança.

Separadors d’ambients

  • Es pot matar dos pardals d’un tret utilitzant caixes de fusta per separar ambients, ja que s’aconsegueix delimitar la sala sense perdre espai i guanyant diverses prestatgeries.

Jardí vertical

  • Una caixa de fusta també es pot convertir en una preciosa jardinera vertical. A part de la caixa, es necessiten dues grans bosses de terra per omplir la jardinera, un rotllo de tela de jardí, un aparell per segellar i paper de vidre.
  • El resultat és una estructura maca i molt pràctica on es poden plantar les flors que més agradin.

Infinitat de possibilitats

Per fer bricolatge amb palets només s’ha de ser enginyós, i es pot aconseguir el moble que faci falta. Altres opcions que es poden plantejar fer són: calaixos per al llit, per a la cuina, cellers, baguls per guardar roba, per ordenar joguines…