/

Com estalviar en la factura d’aigua

El consum d’aigua s’ha triplicat en el segle XX. Un continu creixement de la població, la pobresa hídrica, una mala gestió, instal·lacions deficients i obsoletes son la causa del problema de l’aigua a nivell mundial.

D’aquí que cada vegada més som els que prenem consciència d’estratègies per l’estalvi. Podem reduir la despesa d’aigua en un 40% fent un bon us.

Si volem fer obres a casa haurem de considerar les instal·lacions amb un disseny eficient, la ergonomia d’us, facilitat pel manteniment.

Instal·lacions: Si el nostre habitatge és aïllat les aigües grises —dutxes, lavabos, plujanes — es poden reutilitzar en els inodors, reg del jardí, suposant un estalvi molt important al voltant el 30%.

Aixetes de baix flux: Consumeixen uns 67 litres per minut. És una bona alternativa per tenir un consum reduït en lavabos, bidets, dutxes. A més podem instal·lar airejadors o sensors de moviment suposant un 30% d’estalvi.

Sanitaris d’alta eficiència: consumeixen 6 litres o menys per descàrrega. Signifiquen un estalvi sobre el 20%.  El segell “Water Sense” identifica els sanitaris d’alt rendiment.

Electrodomèstics d’alta eficiència energètica com rentadores o rentavaixelles. Ara tots porten l’etiqueta energètica que els identifica. Avui en dia els aparells solen ser un 30% més eficients. (etiqueta A+++, A++)

A continuació donem un quadre amb accions per estalviar aigua. Esperem què us sigui d’utilitat.

Taula Estalvi Aigua/Gruptas

 

Centre d'assessorament i gestió de la construcció - Adolf Cabañas Egaña